Виданню «Дзеркало тижня. Україна» він повідомив, що з 40 тисяч переселенців, яких відомство перевірило на предмет перетину лінії розмежування, 25 тисяч ніколи не потрапляли на підконтрольну територію. «У результаті з 40 тис. тільки 3911 осіб, які реально можуть отримувати виплати як ВПЛ. А це всього 9% від перевірених. Якщо ж екстраполювати цю цифру на кількість переселенців, то отримуємо не більше 150 тис. реальних ВПЛ», – сказав Рязанцев.

«Ми відпрацювали 4 млн 29 тис. виплат, в їх числі 342,2 тис. виплат, до яких у нас є різноманітні зауваження. Це близько 9% від перевірених. А 9% від 48,4 млн соцвиплат - це 4 млн 356 тис. виплат з підозрами. Не менше 5 млрд грн втрат в місяць, якщо брати мінімальну пенсію. Тобто, виходячи з наших сьогоднішніх прогнозів, близько 60 млрд грн бюджету можуть йти на незаконні соцвиплати», – зазначив він.

За словами глави департаменту фінансів, у найближчій перспективі всі пенсіонери-переселенці пройдуть реальну фізичну верифікацію через «Ощадбанк». Раніше повідомлялося, що бойовики «ДНР» отримували соцвиплати як вимушені переселенці.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ