Про це він заявив в інтерв'ю Delo.ua.

Держбюджет-2018 зобов'язав Мінфін в квітні розглянути можливість підняти «мінімалку» до 4200 грн і відомство виконало це зобов'язання.

«Оперативні дані Держказначейства за підсумками I кварталу 2018 року свідчать про те, що ми не маємо можливості підвищити мінімальну зарплату», – заявив заступник голови Мінфіну.

Він зазначив, що причина полягає в нестачі бюджетних коштів.

«За підсумками трьох місяців до держбюджету надійшло 193,6 млрд грн. Це 96,9% від затвердженого показника на перший квартал 2018 (199,7 млрд грн). Тобто держбюджет недоотримав 6,1 млрд грн», – пояснив Марченко.

За його словами, підвищення «міні малки» з квітня обійшлося б держбюджету мінімум в 13 млрд гривень.

«Це мінімальна сума, яка потрібна тільки на підвищення «міні малки» – без урахування підвищення посадового окладу працівника I тарифного розряду єдиної тарифної системи. Якщо врахувати підвищення тарифного розряду в співвідношенні до «мінімалки», то була б додаткова потреба у витратах на 2018 рік у 30 млрд грн», – розповів Марченко.

Згідно з прогнозами Нацбанку, підвищення мінімальної зарплати в Україні очікується на раніше липня-2018 і можливо тільки за умови сталого зростання економіки.

ІА "Вголос": НОВИНИ