Про це заявив голова підкомітету № 5 Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Кропивченко, передає «Укрінформ».

«Дійсно, військові частини, які знаходяться в АТО, не укомплектовані на 100%. По-перше, залишаються військові для охорони військових містечок у пунктах постійної дислокації, а по-друге, ми без оголошення чергової мобілізації спромоглися укомплектувати на 80% частини АТО», – сказав Кропивченко.

Він зазначив, що великої недоукомплектації в зоні проведення бойових дій немає, тому що є штатна структура, яка відповідає штатним вимогам і тим завданням, які ставляться перед бригадою чи відділенням.

«Якщо у відділенні 8 чоловік, то 10 чи 15 там робити не можливо, бо у разі чого, не буде місця в бойовій техніці. А якщо робити більше відділень, то це буде порушення штатної структури», – сказав генерал-лейтенант.

Він зазначив, що зараз виникають деякі труднощі із прийомом на контракт, оскільки пріоритетом стоїть комплектація бойових частин, які перебувають у зоні АТО. 

ІА "Вголос": НОВИНИ