Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Так, відповідну зміну пропонується внести до ДБН «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів».

«Практика створення перехоплюючих парковок для авто існує в багатьох країнах Європи і світу, адже це значно полегшує рух у великих містах, розвантажує центральні райони від надмірної кількості індивідуальних автомобілів. Таким чином, власник авто, заїжджаючи до центру міста, має можливість залишити свій автомобіль на парковці та пересісти на громадський транспорт, щоб зручно дістатися до місця призначення. Тому в змінах до ДБН щодо автостоянок ми пропонуємо ввести можливість організації перехоплюючих парковок для авто у великих містах України», - написав він.

За словами Парцхаладзе, це сприятиме зменшенню заторів на дорогах, підвищенню екологічного стану міст, налагодженню транспортного руху в центральних районах міст.

«Згідно із запропонованими змінами, перехоплюючі автостоянки мають бути розташовані поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метрополітену, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, що розташовані на під'їзді до центральної частини міста. Такі автостоянки слід розташовувати на відстані не більш ніж 150 м від об'єктів обслуговування», - йдеться в повідомленні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ