Про це повідомляє російське державне агентство ІТАР-ТАСС із посиланням на офіційні джерела.

«Консультації контактної групи Україна - ОБСЄ - Росія з врегулювання ситуації на сході України проходять зараз в Мінську з представниками керівництва Донецької народної республіки», – зазначило агентству джерело.

Водночас, хто на цих переговорах представляє так звану «Донецьку народну республіку».

Як стверджує джерело, під час консультацій сторони планують обговорити питання, що стосуються «забезпечення безпечного доступу до місця аварії малайзійського «Boeing» міжнародних експертів, а також запуску процесу звільнення утримуваних сторонами осіб».

Як писав «Вголос», резидент України Петро Порошенко звернувся до Президента Білорусі Олександра Лукашенко з проханням сприяти проведенню у Мінську 31 липня засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше повідомлялсь, що наступна зустріч тристоронньої переговорної групи з врегулювання ситуації на сході України може відбутися в Мінську.

Нагадаємо, перші переговори за участі спеціального представника Діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова та екс-президента України Леоніда Кучми й Віктора Медведчука відбулись 23 червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ