Про це розповіла заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, передає прес-служба Мін'юсту.

«Нещодавно ми святкували два роки з моменту запровадження Мін'юстом послуги «Шлюб за добу». Було багато запитань про кількість розлучень таких пар. Ми спеціально зібрали статистику за період функціонування послуги (з липня 2016 по липень 2018 року) і виявилось, що відсоток розлучень серед пар, які одружилися в стандартний спосіб, становить 1,9%, а серед тих, хто одружився за добу - 1,6%», - зазначила Сукманова.

За її словами, із 38 444 пар, які одружилися за добу, розлучилось тільки 615.

«Думаю, ці показники - найкраща відповідь усім скептикам, які критикували Мін'юст за впровадження такої послуги, аргументуючи тим, що швидкі шлюби будуть так само швидко й розпадатись», - зауважила вона.

Заступник міністра наголосила, що ефективна й сучасна держава повинна давати людині право вибору, як пройти ту чи іншу процедуру.

«Якщо хтось уже визначився зі своєю половинкою і хоче одружитися, навіщо змушувати таку пару чекати місяць? З іншого боку, ті, хто нікуди не поспішає і хоче ще подумати, також мають змогу це зробити, скориставшись стандартною процедурою одруження», - резюмувала Сукманова.

ІА "Вголос": НОВИНИ