[media=139106,139107,139108] 

Про це сьогодні, 14 травня, під час брифінгу розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондент «Вголосу».

«Це посадові особи, які матимуть право накладати постанови на порушників правил паркування на платних зонах та приймати рішення на місці, виписуючи постанову і роблячи фото- і відоефіксацію, евакуйовувати транспортний засіб на спецмайданчик», - зазначив він. - Ми вже відбираємо таких людей. Плануємо штат до 30 осіб, аби в кожному районі було по декілька інспекторів, які по графіку виходитимуть на роботу, переважно вдень».

Начальник відділу з паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк, додав: це має вирішити  ситуацію, яка склалася, адже у Львові не всі власники автівок оплачують паркову на платних місцях.

«Зараз вони мають можливість уникнути покарання, тому що дуже довга процедура, аби оштрафувати людину, яка приїхала і не оплатила за паркування. Займає близько 2 місяців, аби сплатити штраф», - додав чиновник.

Юрій Діль також додав, що до 1 вересня в Україні має запрацювати Єдиний реєстр МВС власників транспортних засобів. «У новому реєстрі має бути база, де буде доступ до інформації про власників. Інспектори паркування матимуть доступ до цієї бази», - зазначив Юрій Діль.   

 

ІА "Вголос": НОВИНИ