[media=153254,153255,153256] 

Про це власкору «Вголосу» розповіли у прес-службі Волинської «Свободи».

В цей день на Вовчак прибули численні делегації свободівців із Луцька, Ковеля, Турійського, Ковельського, Ратнівського, Шацького і Старовижівського районів. Окрім того, зі Старовижівщини до Вовчака прибув «шкільний автобус» з учнями та вчителями декількох шкіл. Серед присутніх – депутати місцевих рад від ВО «Свобода», у т.ч. перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик та депутат обласної ради Юрій Поліщук.

Літургію 18 червня 2017 року відслужив благочинний Турійського благочиння УПЦ Київського патріархату, настоятель храму Всіх Святих землі Української отець Миколай.

Звертаючись до вірян, отець Миколай окремо подякував представникам ВО «Свобода» за споруджений храм і висловив сподівання, що з такою націоналістичною силою Україна неодмінно поверне собі славу Героїв минулих поколінь та здобуде свою найбільшу перемогу.

«Сьогодні, коли Україна вступила в чергову кровопролитну сутичку з нашим одвічним ворогом на сході та півдні країни, ми просимо в Господа перемоги, здоров’я та сили всім новітнім Героям, які зараз воюють із Московією. Просимо також вічного життя всім тим, хто відійшов у вічність, захищаючи та від​​стоюючи волю і незалежність України. Вовчак оживає, відроджується, і слово Боже тепер звучатиме тут постійно», – підкреслив організатор заходів на Вовчаку, голова Турійської районної організації ВО «Свобода», комендант історико-культурного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» Василь Мазурик.

Учасники святкових заходів мали можливість ознайомитися з експозиціями музею під відкритим небом на Вовчаку, поклали вінки та квіти до пам’ятних знаків Героям. Присутні змогли також поласувати повстанським кулешем та насолодитися піснеспівами у виконанні чоловічого гурту «Кант» Турійського районного Будинку культури.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ