Про це поінформували у прес-службі Центру, повідомляє Укрінформ.

«За попередніми даними слідства, керівник відділення радіографії та комп'ютерної томографії Республіканського діагностичного центру, будучи у змові з лікарями державних і приватних клінік, надавала застрахованим пацієнтам платні медичні послуги. Пацієнти оплачували послуги не в касу діагностичного центру, а особисто керівнику відділення радіографії та комп'ютерної томографії. Згодом, частина коштів виплачувалися лікарям державних і приватних клінік, які направляли пацієнтів на обстеження», – йдеться в повідомленні.

В ході проведення слідчих заходів і обшуків в робочих кабінетах, в будинках лікарів, а також у банківських скриньках були знайдені більш 250 тисяч євро, близько 70 тисяч доларів і 134 тисяч молдовських леїв (понад 7,5 тисяч євро). Майже половина цих коштів перебували в комірці одного з комерційних банків. Комірка була відкрита на ім'я керівника відділення Діагностичного центру Сільвії Кондря.

Керівник відділення радіографії та комп'ютерної діагностики, а також шість лікарів кардіологічного центру та приватних клінік були затримані. В даний час вони допитуються слідчими Центру по боротьбі з корупцією.

Порушено кримінальну справу за статтями «Корупція» і «Перевищення посадових повноважень».

Слідство триває.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ