Про це пише Бі-Бі-Сі.

Про затримання Соколова стало відомо 17 січня. Справа на нього заведена за статтею «незаконний обіг зброї і незаконний обіг вибухових речовин і вибухових пристроїв». Як повідомила журналістам прес-секретар суду Катерина Краснова, він залишиться під вартою як мінімум до 16 березня.

За даними ЗМІ, Соколов до арешту працював експертом організації «Федеральний інформаційний центр «Аналітика і безпека». Разом з ним був затриманий директор компанії Руслан Мільченко і екс-глава служби безпеки хімічного підприємства «Тольяттіазот» Олег Антошин.

Як зазначалося, швидше за все, приводом для затримання стали виявлені на території «Тольяттіазот» гранатомет, патрони і ваххабітська література, які, як виявилося пізніше, були підкинуті. За версією слідства, Соколов і Антошин вирішили інсценувати підготовку до теракту з метою дискредитувати власників компанії.

У серпні минулого року глава СБУ Василь Грицак повідомляв про затримання цивільної дружини Соколова Дар'ї Мастикашевої. Вона звинувачується в державній зраді та шпигунстві на користь Росії. За даними слідства, Мастикашева пропонувала трьом колишнім учасникам бойових дій на сході України «виїхати в Москву і провести там незначні будівельні роботи» за «хорошу винагороду».

«Саме на цих колишніх військовослужбовців планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві, і не тільки в Москві», - повідомив голова СБУ.

Сам Соколов стверджує, що арешт Мастикашевої став помстою за здійснюване ним розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, а також діяльності СБУ Дніпропетровського ОЗУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ