У результаті інциденту загинула одна людина, – повідомляє РБК з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За даними російських ЗМІ, стрілянину по відвідувачах відкрив директор кондитерської фабрики «Меншовик».

Як пише видання, вранці на територію фабрики прибули судові пристави для проведення виконавчих дій, в тому числі опису майна. У «якийсь момент» колишній директор «меншовиків» Ілля Авер'янов вихопив рушницю «Сайга» і зробив кілька пострілів у відвідувачів. У результаті від отриманих поранень загинув на місці 31-річний Олексій Костиков, який, за попередніми даними, був охоронцем фабрики.

Як повідомив агентству представник столичного главку МВС, повідомлення про інцидент надійшло в чергову частину о 9:13 за московським часом. «На вулиці Іловайська, будинок 20, корп. 1, стався конфлікт між господарюючими суб'єктами на грунті майнового спору», – розповів він, зазначивши, що один з його учасників заподіяв вогнепальні поранення одному з опонентів.

«Потерпілий помер. Поліцейські вживають заходів до затримання підозрюваного в стрілянині», – заявили у відомстві.

У цей же час у будівлі фабрики в заручниках утримуються кілька людей. Поліція оточила район події. «До місця [події] направлені підрозділи спецназу і ОМОН», – повідомив співрозмовник агентства.

Пізніше стало відомо, що колишній директор фабрики Ілля Авер'янов заявив, що у нього нібито відібрали підприємство. Про це він розповів Business FM.

«У мене за підробленими документами відібрали фабрику, розорили мене. У мене вісім дітей. Ви знаєте, я чотири роки б'юся. Вони все перекуповують, підробляють документи, за підробленими документами відсуджувати», – розповів він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ