Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на організатора акції кінокритика Олексія Медведєва.

«Префектура Центрального адміністративного округу Москви відмовила у проведенні пікету на Чистих Прудах на підтримку українського режисера Олега Сенцова», - розповів Медведєв.

За його словами, офіційною причиною відмови у проведенні акції стало рішення Басманного суду, пов'язане з заворушеннями на мітингу опозиції у травні 2012 року в цьому районі (тоді на наслідки мітингу поскаржилися місцеві жителі).

Медведєв назвав відмову абсурдною і заявив, що буде оскаржувати рішення влади округу. Він також заявив, що вийде з одиночним пікетом, якщо його вимоги не будуть задоволені.

Повідомляється, що організаторам відмовили у проведенні мітингу і в інших п'яти запропонованих ними місцях. Приводом для цього нібито послужили інші заходи, заплановані на ту ж дату, що й акція на підтримку українського режисера.

Організатори хотіли провести акцію на підтримку Олега Сенцова 4 серпня. Планувалася участь у ній близько 100 осіб. При цьому, як підкреслив Медведєв, акція не повинна носити політичний характер.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

ІА "Вголос": НОВИНИ