Опозиціонер Олексій Навальний та його соратник Леонід Волков затримані в Москві. Ще один соратник опозиціонера, Геннадій Албуров, припустив, що Навального і Волкова хочуть заарештовувати на 30 днів, щоб на свободу вони вийшли вже після президентських виборів 18 березня, – пише ВВС.

За словами Навального, його затримали відразу після того, як він вийшов від стоматолога. Зі свого боку, Волков повідомив у «Твіттері», що був затриманий в аеропорту Шереметьєво, коли готувався вилетіти в Уфу. Обох затримали співробітники другого оперативного відділення.

Ні Навальний, ні Волков не повідомили, на яких підставах їх затримали. Навальний повідомив тільки, що його «кудись везуть».

Нагадаємо, Навального 28 січня вже затримували у Москві під час акції в підтримку «Страйку виборців» – так він називає бойкот, який оголосив президентським виборам. Опозиціонеру загрожував арешт на термін до 30 днів, проте в суд протокол не передали, відпустивши політика за зобов'язанням про явку.

Зразу після цього Навальний припустив, що його затримають і заарештують пізніше, щоб він провів під вартою президентські вибори в Росії, які призначені на 18 березня. Якщо зараз його арештують на 30 днів, то на свободу політик вийде майже через тиждень після голосування.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ