Випадок захворювання на дифтерію на Луганщині наразі лабораторно не підтверджений. Про це пише Громадське із посиланням на Центр громадського здоров'я Мінохорони здоров'я України.

За словами представниці центру, у 31-річного мешканця Луганщини дійсно було виявлено підозру на дифтерію. Наразі проводяться дослідження, попередні результати яких не підтверджують захворювання.

Як писав «Вголос», у Рубіжному на Луганщині зафіксовано і лабораторно підтверджено перший випадок захворювання на дифтерію.

Хворобу виявлено у 31-річного місцевого мешканця, який з ознаками цієї хвороби звернувся до лікарні ще тиждень тому. Наразі чоловік перебуває в інфекційному відділенні Рубіжанської лікарні.

На сайті Міністерства охорони здоров'я уточнюють, що інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли в горлі утворюються плівки, які можуть утруднювати дихання і ковтання. Токсин може викликати слабкість, біль у горлі, лихоманку, набряк залоз на шиї. Токсин також може потрапити в кров і вразити серце, нирки і нервову систему.

Ускладнення від дифтерії можуть стосуватися блокування дихальних шляхів, пошкодження серцевого м'яза (міокардит), пошкодження нерва (поліневропатія), викликати легеневу інфекцію (дихальну недостатність або пневмонію).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ