Про це у соціальних мережах повідомляють зоозахисники.

За їхніми даними, було вбито понад 100 собак. На місце події зоозахисники викликали поліцію.

Директор підприємства Олександр Голобродський підтвердив, що собак було приспано. У КП пояснили, що вони вбили 70 собак, бо ті були агресивними.

«Сьогодні дійсно на підприємстві було застосовано такий засіб регулювання чисельності безпритульних собак, як евтаназія. Комісія на підставі Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», методичних рекомендацій щодо проведення евтаназії тварин, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини від 07.09.2010 р. № 365 та внутрішніх документів, прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби. Комунальне підприємство «Центр захисту тварин» шукає оптимальні рішення для вирішення проблеми великої кількості безпритульних тварин на вулицях Миколаєва та нападів найбільш агресивних з них на містян. Підприємство не може прийняти рішення та взяти на себе відповідальність за випуск агресивних чи хворих тварин на вулиці міста, як не може роками їх утримувати за рахунок бюджетних коштів», - повідомили у КП «Центр захисту тварин».

У миколаївському КП також наголошують, що депутати міськради намагаються чинити силовий тиск на комунальників.

«КП «Центр захисту тварин» заявляє про чергову спробу впливу на господарську діяльність підприємства з боку деяких депутатів Миколаївської міської ради та групи громадян, які сьогодні здійснили напад на співробітників підприємства та його директора», - йдеться у повідомлені.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ