Про це на брифінгу сьогодні повідомив прокурор області Тарас Дунас, пишуть «Никвести».

За його інформацією, Михайло Галайко запропонував голові Миколаївської ОДА хабар у розмірі 2,5 млн гривень і фактично мав намір передати вчора 700 тисяч гривень.

«Учора директор Міжнародного аеропорту, комунального підприємства набрався нахабства і, прийшовши в кабінет голови облдержадміністрації, запропонував йому хабар, від якої голова адміністрації відмовився. Пропозиція прозвучала в розмірі 2,5 млн гривень. Фактично було передано 700 тисяч з цього приводу», – розповів обласний прокурор.

Він повідомив, що дії Михайла Галайка кваліфіковані як дача хабара, що передбачено ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 років з конфіскацією майна, або без такої за рішенням суду.

На цей момент Михайло Галайко затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Найближчим часом буде вирішено питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, повідомив, прокурор Миколаївської області, слідство перевірить походження цих грошей, які директор аеропорту пропонував губернатору області.

«Слідству поставлено завдання перевірити походження цих грошей, з чого ці гроші отримані, яким способом вони були зібрані, при яких обставинах вони були конвертовані в готівку, і були предметом хабара, який мав намір цей нечесний керівник передати голові облдержадміністрації», – сказав Тарас Дунас.

Зазначимо, Миколаївський аеропорт тривалий час не функціонує для пасажирів. Запуск його роботи планувався на кінець поточного року, проте, найімовірніше, відбудеться вже у 2018-му.

Присутній на брифінгу голова ОДА запевнив, що затримання директора не вплине на перспективи запуску аеропорту.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ