Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з даними асоціації, за 2017 рік всі види м'яса стали дорожчими на 28 - 67%, а саме: сало - на 67%, свинина - на 39%, яловичина - на 33% і курка в тушці - на 28%.

У минулому році свинина і яловичина додали в ціні по 28 грн. за кілограм, сало - 27 грн., ковбаса варена - 15 грн., а курка в тушці - 12 грн. Тепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 116 грн., свинини - 101 грн., сала - 68 грн., варену ковбасу - 76 грн., а курку - по 54 грн.

Якщо загалом оцінити вартість м'ясного кошика, тобто взяти по кілограму всіх видів м'яса, то станом на 1 січня 2018 року вона коштувала 415 грн., тоді як рік тому її вартість становила 305 грн. Індекс м'ясного кошика за рік виріс на 36%.

Згідно з даними асоціації, в останні десять днів 2017 року цінових коливань не спостерігалося. Подорожчало тільки м'ясо: свинина зросла на 2,5 грн. за кілограм, яловичина додала 1,6 грн., а курка в тушці - 43 коп.

У минулому році спостерігалося зростання вартості на всі соціальні продукти, крім гречки та цукру. Так, гречка подешевшала на 10,3 грн., або на 36%, а цукор - на 2,2 грн., або на 15%.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ