Про це йдеться у заяві МЗС Польщі, пише polukr.

«Міністерство закордонних справ буде пильно стежити за імплементацією Закону та вживатиме всіх необхідних заходів, щоб поляки в Україні мали доступ до навчання польською мовою. Ми переконані, що українська сторона зобов’язана консультувати нас з положеннями про використання мов меншин», – наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РП зазначили, що відстежували процес внесення змін до закону про освіту в Україні. Зокрема, ця тема була порушена серед інших під час засідання Консультативного комітету з освіти національних меншин у квітні 2017 року та засідання Посла Республіки Польща з представниками Міністерства освіти і науки України. Під час цих засідань українська сторона запевнила, що мета закону, остаточно ухваленого 5 вересня, – не ліквідація мов національних меншин.

«Закон гарантує етнічним та національним меншинам право вивчати державну мову на додаток до викладання українською мовою дошкільної та загальної освіти (тобто початкової та середньої школи). Водночас це положення передбачає гарантію права на вивчення національної мови в державних і місцевих навчальних закладах або національних культурно-освітніх об’єднаннях», – зазначено в заяві.

Як писав «Вголос», гучна «перемога» українського Міносвіти на четвертому році боротьби з окупантом знову, за висловом одного блогера, поклала українську націю під нацменшини і фактично гарантувала країні розвиток сепаратизму.

ІА "Вголос": НОВИНИ