Про це повідомляє Громадське

«Сьогоднішня заява «Газпрому» щодо того, що суд залишив своє попереднє рішення без змін, не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

Рішення означає, що, вивчивши аргументи, надані «Нафтогазом», суд відхилив безпідставне твердження «Газпрому» щодо того, що значні частини обґрунтування транзитного рішення були начебто написані адміністративним Секретарем, підкреслили у компанії.

Однак, додали у «Нафтогазі», суд залишив в силі тимчасове призупинення виконавчих дій за грошовими вимогами «Нафтогазу» через інші причини.

Сьогодні «Нафтогаз» не мав нагоди надати свої контраргументи щодо цих причин. «Нафтогаз» планує подати до суду додаткове звернення з викладенням цих фактів і сподівається на перегляд останнього рішення.

Наголошується, що поточне рішення суду не є обов'язковим до виконання судами інших юрисдикцій.

Відповідно, «Нафтогаз» продовжить свої дії щодо стягнення заборгованості Газпрому у інших юрисдикціях.

Як повідомлялося, за рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» має сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу».

ІА "Вголос": НОВИНИ