Про це заявив 17 квітня 2018 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Ігор Тенюх, виголошуючи заяву фракції, - передає прес-служба політсили.

«У квітні минуло чотири роки з початку так званої АТО, а насправді російсько-української війни. Відтоді кількість постраждалих від війни українців сягнула десятків тисяч осіб.

Водночас президент Порошенко і далі уникає запровадження воєнного стану, бо це означало б його персональну відповідальність як Верховного Головнокомандувача.  Більше того, чинна влада досі не спромоглася розірвати дипломатичні відносини та запровадити візовий режим з державою-агресором. Продовжується торгівля з фактичним агресором.

І тільки нещодавно Порошенко запропонував частково денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, а також припинити участь української держави в СНД», - зазначив депутат. 

За його словами, такі заяви після чотирьох років війни можна розцінити лише як передвиборчу агітацію, а реальна політика влади далека від тотальної протидії агресору, яка є винятковою переможною стратегією для України у війні з Росією.

Ігор Тенюх наголосив, що вимагає невідкладно ухвалити низку важливих законопроектів, зареєстрованих у парламенті свободівцями, що стосуються припинення торгівлі з окупованими територіями та розриву дипломатичних стосунків із Росією, зокрема: №0002 «Про денонсацію договору про дружбу, співробітництво й партнерство між Україною і Російською Федерацією», №1206 «Про дзеркальні майнові санкції щодо РФ», №2066-а «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України», №3213 «Про ембарго на імпорт товарів отриманих (вироблених) на митній території держави-агресора»,  №4808, який розриває взагалі усі міжнародні договори, укладені з агресором. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про міжнародні договори України» щодо припинення міжнародних договорів України, укладених з державою-агресором».

ІА "Вголос": НОВИНИ