Передає Польське радіо

З Брюсселя повідомляє Беата Пломецька:

«Зміни в командній структурі необхідні з огляду на збільшену присутність НАТО на Східному фланзі і загрози з боку Росії», - говорив керівник Альянсу Єнс Столтенберг.

«У більш непередбачуваному світі ми повинні знову пристосуватися до загроз. Наша командна структура повинна бути здатною до стримання і спільної оборони», - сказав керівник НАТО.

Одне з командувань, що буде створене у Європі, сприятиме поліпшенню переміщення військ і транспортуванню техніки. Йдеться про спрощення процедур, щоб вони не перешкоджали своїми бюрократичними вимогами.
Єнс Столтенберг каже, що під час прийняття рішення про розташування нового європейського командування, важливим буде географічне розташування і що воно повинно бути у Центральній Європі.

Другий Центр командування охоплюватиме Атлантик і має допомогти оберігати морські шляхи між Північною Америкою та Європою. Воно повинно сконцентруватися на стратегічному регіоні GIUK (прохід) між Гренландією, Ісландією і Великою Британією. Це ключовий вхід російського флоту на Атлантику».

ІА "Вголос": НОВИНИ