Речник Альянсу, говорячи про цю ситуацію, зауважив, що російський очільник повинен був заздалегідь узгодити свою поїздку із владою Грузії, – пише Еспресо із посиланням на видання Reuters.

«Візит президента Путіна в Абхазький регіон Грузії під час дев'ятої річниці збройного конфлікту завдає шкоди міжнародним зусиллям з пошуку мирного і узгодженого врегулювання цієї ситуації», – наголосив він. 

Тим часом президент Грузії Георгій Маргвелашвілі зазначив, що візит Путіна є порушенням міжнародного права, а він у такий спосіб намагається узаконити історичну несправедливість, яку Росія скоїла проти Грузії. 

Як писав «Вголос», президент Росії Володимир Путін 8 серпня навідається в окуповану Абхазію. У програмі короткого візиту — переговори з «президентом» невизнаної Абхазії Раулем Хаджимбою.

Візит Путіна припав на дату початку військового конфлікту в Південній Осетії 2008 року: коли Росія втрутилася в конфлікт на боці південно-осетинських сепаратистів і ввела війська, в тому числі танкові бригади, на територію Грузії, бомбардувала грузинські міста, порти та військові об'єкти. Військові дії поширилися за межі Південної Осетії на інші міста Грузії й Абхазії. Тоді Росія визнала «незалежність» Абхазії і Південної Осетії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ