[media=137809,137810,137811] 

Звертаючись до молодих офіцерів, Олександр Ганущин наголосив, що для воюючої країни - випуск більш, ніж трьох сотень навчених військовій справі офіцерів,- велике свято, передає прес-служба Львівської обласної ради.

«І можна говорити про те, що в цей спосіб можна укомплектувати керівниками відділень та взводів понад 6 армійських бригад. Але сьогодні важливо навіть не те, скільки молодшого офіцерського складу стане до війська. Віднині армія отримує плеяду навчених офіцерів, у яких за плечима вже власний досвід ведення війни з одвічним ворогом, який понад 4 роки тому відібрав у нас Крим і пробував зжерти весь схід України. Цей досвід, помножений на отримані Вами знання тут, у стінах Академії Сухопутних військ, власне і є наша формула  перемоги у війні з російським агресором», - сказав Олександр Ганущин, звертаючись до випускників.

Крім того, голова облради повідомив присутнім, що сьогодні ще одне є свято. «Сьогодні 80 років Луганської області. Тож, я щиро вірю, що саме Ви в одному з наступних років, відзначатимете його у звільненому Луганську. Що саме хтось із Вас віддаватиме накази про проходження урочистим маршем по центральній площі Донецька і Севастополя. Цей день обов‘язково прийде», - підсумував Олександр Ганущин.

Відтак сьогодні військове звання «лейтенант» отримали понад три сотні вихованців видового військового вишу. Серед них – 25 учасників бойових дій на сході України, які у 2014 році вступили на навчання до Академії безпосередньо з фронту.

Восьмеро військовослужбовців за мужність та професіоналізм, що були виявлені у зоні бойових дій на сході України, нагороджені орденами «За мужність» та медаллю «Захиснику Вітчизни».

Цьогоріч 6 вихованців Національної академії сухопутних військ закінчують навчання на «відмінно» та отримають золоті медалі, ще 26 – дипломи  з відзнакою.

Зауважимо, що всі цьогорічні випускники видового військового вишу продовжать службу у бойових частинах ЗС України. Чимало з них після становлення на первинних посадах та злагодження у підрозділах, відбудуть для виконання завдань за призначенням у районах проведення Операції об’єднаних сил.

Опісля вручення дипломів, випускники виголосили урочисту клятву, а священнослужителі освятили молодих лейтенантів. Крім того, випускники пройшли урочистим маршем, а всі присутні насолодилися виступом-дефіле військового оркестру.

Додамо, що на урочистості з цієї нагоди завітали представники керівництва Міністерства оборони України, командування ЗС України, керівники силових структур в регіоні, командири військових частин й установ Львівського гарнізону, представники громадськості, духовенства, а також рідні та близькі випускників.

ІА "Вголос": НОВИНИ