Про це повідомляє у Facebook прес-служба Нацполіції.

«Відповідно до ч. 1 ст. 4 закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, зокрема, сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України», – йдеться у повідомленні.

У поліції також зазначили, що 8 травня з нагоди Дня пам'яті та примирення в усіх регіонах держави заплановано близько 500 офіційних заходів, у яких передбачається участь майже 85 тисяч громадян. Під час проведення заходів безпеку забезпечуватимуть понад 3,5 тисячі правоохоронців та військовослужбовців Нацгвардії.

9 травня в Україні заплановано проведення близько 1,5 тисячі заходів, у яких, згідно з поданими заявками, візьмуть участь близько 390 тисяч громадян. За порядком у цей день стежитимуть понад 20,5 тисячі поліцейських і нацгвардійців.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ