Тож про перспективи таких машин у Львові і не тільки говорили з експертом ринку електромобілів Назаром Шимоде-Давидою.

«Якщо говорити про те, чи Львів готовий до цього, то більшість власників електромобілів заряджає їх вдома, і зарядні пристрої в місті їм не настільки потрібні. Проте, необхідно вирішити проблему нічної зарядки автомобіля, зокрема у спальних районах, тоді логічність переходу на електромобіль стає більшою», - розповів він.

За словами експерта, електромобілі зазвичай дорожчі, ніж паливні автівки. Втім, можна придбати вживане еко-авто, тоді його ціна буде не такою «кусючою»:

«Коли це 2-3-річні машини, імпортовані з США, то ціна на них стає абсолютно співрозмірна зі звичайним автомобілем. І переваги стають ще більш очевидними. Більшість усіх електромобілів, які завозяться зараз в Україну, коштує 14-16 тисяч доларів».

Окрім того, що електромобіль зберігає екологію, він має й ще масу інших переваг. Серед них -  динаміка руху та відсутність гудіння мотору чи вихлопної труби.

«Ми зараз на початку фази переходу зі звичайних паливних автомобілів на електромобілі. І в найближчому майбутньому усі машини будуть електричними. У позаминулому році такі автівки в Україні посідали п`яте місце у світі, а минулого – четверте», - додав Назар Шимоне-Давида.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ