Про це свідчить оприлюднений НБУ оборотно-сальдовий баланс банківських установ за 2017 рік, повідомляє «Сегодня».

«На жаль, у 2017 році нам довелося продовжити роботу по оцінці справедливої ​​вартості тих активів, які держава отримала у 2016 році. Великі АЗС, нафтобази, знаменитий «Буковель» були передані державі за завищеною вартістю. На підставі міжнародного аудитора була проведена оцінка справедливої ​​вартості цих активів. І саме ця справедлива оцінка призвела до збиткової діяльності за підсумками 2017 року», – пояснила ситуацію заступник голови правління «ПриватБанку» Галина Пахачук.

Вона нагадала, що у «ПриватБанку» 206 млрд «токсичних» активів (тобто неліквідних, від яких неможливо позбутися). Під 200 млрд цих активів за допомогою бюджетних грошей і коштів «Привату» були створені резерви.

«Якби не резерви, які довелося сформувати під ці активи, банк мав би прибуток 3,6 млрд грн», – говорить перша заступниця голови правління.

Однак вона впевнена, що 2018 рік «Приват» закінчить вже з прибутком: «По факту, на кінець січня ми мали вже більше 1 млрд прибутку. А на 8 лютого – 2,5 млрд. Бюджет банку на 2018 рік, затверджений наглядовою радою, передбачає за підсумками року прибуток у 4 млрд грн».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ