Так, в землі Північний Рейн-Вестфалія чиновників попереджають, що вони можуть стати об'єктом шпигунства під час ЧС-2018. У внутрішніх інструкціях з безпеки місцевого міністерства внутрішніх справ згадується таке російське нововведення як паспорт вболівальника (Fan ID), який необхідно оформити для відвідування матчів.

Зокрема, в інструкції по техніці безпеки МВС Північного Рейну-Вестфалії говориться, що при поїздці в Росію особисті смартфони та інші електронні пристрої можуть стати об'єктом шпигунства. Тому замість смартфона рекомендують взяти старий кнопковий мобільний телефон.

Крім того, у регіональному МВС розповіли, що в минулому в Росії були випадки, коли у туристів забирали смартфони і повертали після зчитування з них інформації.

У Німеччині включили Росію в список 30 «ризикованих» країн, який складається за участю дипломатів, співробітників Федеральної розвідувальної служби (BND), Федерального відомства із захисту конституції (BfV) і військової контррозвідки (MAD). При поїздці в такі країни певні категорії чиновників, які мають доступ до державної таємниці, зобов'язані повідомляти керівництву про свої плани.

Чемпіонат світу з футболу в Росії пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Матчі будуть приймати Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Волгоград, Казань, Нижній Новгород, Самара, Саранськ, Ростов-на-Дону, Єкатеринбург і Сочі.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ