У Німеччині почали діяти перші заборони на проїзд дизельних автомобілів. Зокрема, у Гамбурзі з четверга, 31 травня, заборонений проїзд дизельних автомобілів, що не відповідають вимогам найвищого на цей момент екологічного стандарту «Євро-6», на окремих ділянках двох особливо завантажених транспортом доріг. На цих дорогах, зокрема, розташовані прилади для вимірювання рівня забруднення повітря, повідомляє DW із посиланням на агенцію dpa.

На одній з доріг заборонений проїзд легкових автомобілів та вантажівок, а на іншій – лише вантажівок. Окрім того, є низка винятків, на які не поширюється заборона. Зокрема, дозволений проїзд на дизельному транспорті для мешканців прилеглих будинків, а також тих, хто перебуває там по справах.

Екологічні організації вважають таку заборону символічною. Це зробить «лише кілька сотень метрів дороги трохи менш забрудненими», заявив речник «Грінпісу» в Німеччині Ніклас Шінерл (Niklas Schinerl). Екологи вимагають більш масштабних заходів для очищення повітря від автомобільних викидів, включно з широкоосяжними заборонами на використання дизельних авто.

Як писав «Вголос», німецькі містах отримали право заборонити використання автомобілів зі старими дизельними двигунами на своїх вулицях. Таке рішення видав Європейський суд, після розгляду скарги Єврокомісії про неодноразове ігнорування захисту якості повітря в своїх містах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ