Про це повідомляє Укрінформ.

У мирній демонстрації, організованій у середмісті, поруч із Бранденбурзькими воротами й урядовим кварталом, зібралися німці, мігранти, прихильники практично всіх політичних партій, представлених у новому складі парламенту, крім однієї – Альтернативи для Німеччини. Гасла і плакати були спрямовані здебільшого проти цієї партії.

Зі сцени виступили як представники молоді, так і літні люди, які пережили голокост. Всі вони говорили про те, що вперше з часів завершення Другої світової війни в німецькому бундестазі опинилися люди, котрі проповідують ідеологію, що межує з неонацизмом. При цьому промовці відзначали, що іноді прояви вкрай правого радикалізму властиві не лише Альтернативі для Німеччини, вони зустрічаються і серед інших політиків і простих громадян. І закликали людей сказати "ні" ненависті, нетерпимості до представників інших національностей та вірувань, дискримінації в будь-якому її прояві.

Також на акції були присутні представники Форуму російськомовних європейців, які тримали плакат: «АдН любить Путіна, ми – ні». «Ми, російськомовні громадяни ФРН, обурені тим, що представники путінських владних структур говорять від нашого імені», - заявили учасники акції. Вони з жалем констатували, що багато німецьких медіа схильні не бачити відмінностей між російськомовними громадянами Німеччини і «путінськими симпатиками», тоді як у реальності багато хто з них, якщо не більшість, є прихильниками європейських цінностей.

Як сказав представник поліції, із початку демонстрації на неї зібралися понад 3,5 тисячі осіб, за короткий час їх кількість збільшилася приблизно втричі. Самих поліцейських у місці проведення демонстрації близько 200 осіб.

За оцінками організаторів, учасників було більш як 12 тисяч.

Приводом для демонстрації стало перше установче засідання бундестагу 24 жовтня. У ньому візьме участь і АдН, яка за результатами виборів стала третьою силою у вищому законодавчому органі Німеччини.

ІА "Вголос": НОВИНИ