Міністр з питань інтеграції землі Йоахім Штамп написав відповідного листа виконувачу обов'язків міністра внутрішніх справ Німеччини Томасу де Мезьєру. У листі повідомляється, зокрема, про те, що кількість шукачів притулку з Грузії різко зросла, і частина цих людей займаються «кримінальною діяльністю». У листі Штамп закликав де Мезьєра вжити заходів на європейському рівні з метою припинення «безвізу» для Грузії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Федеральне міністерство внутрішніх справ визнало, що різке зростання кількості шукачів притулку з Грузії є проблемою. «Вживаються відповідні заходи», – йдеться у відповіді Берліна.

Як повідомляє медіакомпанія WDR, у листі Штамп зазначив, що в Німеччині минулого року кількість шукачів притулку з грузинськими паспортами зросла з 170 до 743 осіб на місяць. При цьому, як повідомляє Федеральне управління з кримінальних справ, дехто із шукачів притулку використовує час розгляду їхніх заяв для здійснення «кримінальної діяльності» на території Німеччини.

Тим часом віце-прем'єр, міністр закордонних справ Грузії Міхеїл Джанелідзе 10 лютого зазначив, що уряд країни серйозно сприймає занепокоєння країн-членів ЄС. За його словами, поки немає умов для призупинення візової лібералізації, однак необхідно, щоб «громадяни Грузії звернули увагу на низку правил та не порушували їх».

Нагадаємо, що ЄС передбачив у 2016 році механізм призупинення безвізового режиму з третіми країнами у тому разі, якщо їхні громадяни порушуватимуть умови «безвізу». До запровадження «безвізу» з Грузією в німецьких урядових колах висловлювали побоювання, що через значну кількість квартирних крадіжок, які вчиняє організована злочинність з Грузії, криміногенна ситуація в Німеччині може погіршитися.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ