Унаслідок цього, сподівається влада,  якість їхнього життя покрадиться, пише The Guardian.

Видання наголошує, що зараз директорат з питань охорони здоров’я і соціальних справ намагається визначити, яких пацієнтів зачепить експериментальна програма, як її можна втілити і скільки вона буде коштувати.

«Ми сподіваємося, що це забезпечить рішення, яке покращить якість життя деяких наркозалежних, до яких ми зараз не маємо доступу і яким не допомагають існуючі програми», - сказав міністр охорони здоров’я Норвегії Бент Гоє.

Норвегія має найвищий рівень смертності через передозування в Європі. В 2015 році на мільйон населення в країні припадало 81 загиблий через передозування. Вищі показники лише в Швеції (88 смертей на мільйон населення) і Естонії (132 смерті на мільйон населення).

Програми терапії героїном вже випробовувалися у Швейцарії, Нідерландах і Данії. Вони викликали неоднозначні оцінки. Однак, захисники наполягають, що ці програми дозволили покращити якість життя наркоманів, скоротити кількість випадків передозування, а також зменшити кількість злочинів.

Норвегія збирається запустити свою програму героїнової терапії в 2020 році. За попередніми підрахунками, нею можуть скористатися до 400 наркоманів.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ