Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявила журналістка Вікторія Балицька.

«Були навчальні стрільби, в процесі яких один патрульний чистив зброю і випадково влучив у свого колегу. Наскільки я знаю – тими стрільбами керував саме Пилипенко. Був ще один прикрий випадок в Запоріжжі сьомого травня – патрульний переїхав ногу жінці, вона якось невдало впала, потрапила до лікарні і, наскільки я знаю, померла. Це такі два випадки, які тягнуть на втрату посади. Особливо вистріл патрульного в патрульного – це дуже серйозний випадок», - розповідає Балицька.

Незважаючи на це, у Запоріжжі в нього хороша репутація.

«Відгуки журналістів про Романа Пилипенка хороші. Тобто, вони кажуть, що він досить відкритий, адекватний, співпраця в них добре складалася», - зазначає Балицька.

Також журналістка пояснює - керівник, який приїхав представляти нового начальника поліції, Олексій Білошицький, назвав масові звільнення плановою ротацією.

«Зміна людей, особливо керівної ланки основного складу, може свідчити про можливу зміну принципів діяльності. Але, ротація – це коли міняють місцями з рівнозначної посади на рівнозначну. Тут є три нюанси. Перший – Львів і Тернопіль – це різної категорії міста. Може, формально ці посади і є рівнозначними, але фактично – це є велике пониження, достатньо хоча б порівняти кількість населення. Є ще два нюанси - це заступники Антона Пузиревського. Їм не запропоновані рівнозначні посади», - підкреслює Балицька.

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ