Про це розповів на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, пише «Сегодня».

За його словами, крім загиблих були і ще два поранених.

«Незважаючи на зусилля російського окупаційного командування щодо підтримання військової дисципліни в лавах бойовиків, кількість злочинів та пригод у з'єднаннях та частинах так званих 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів зросла. 31 грудня в одній з частин 1-го АК під час сварки між офіцерами та їх підлеглими один з військовослужбовців, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, застосував ручну гранату, внаслідок чого четверо бойовиків загинули, з них – один офіцер, та ще двоє зазнали поранення», – розповів Мотузяник.

Крім того, як повідомили в розвідці, на Новий рік троє п'яних російських військових вирішили приготувати собі їжу, проте газовий балон був несправний і вибухнув. Внаслідок чого загинули всі троє.

«Також, як стало відомо нашій розвідці, у новорічну ніч бойовик з 2-го армійського корпусу під впливом наркотичних речовин скоїв суїцид. За вказівкою командування він був звільнений заднім числом – 28-го грудня», – сказав Мотузяник.

Також були і не смертельні пригоди. Так, бойовики з 1 АК потрапили в ДТП і пошкодили автомобілі, а також в той же день п'яні бійці 2 АК напали на цивільних, оскільки їм не сподобалося, як ті поводились з піротехнікою неподалік від розташування бойовиків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ