У суді йому пред'явили звинувачення в зґвалтуванні і насильницьких діях сексуального характеру, повідомляє CNN.

Свою вину Вайнштейн визнати відмовився. До суду він буде зобов'язаний носити електронний браслет для визначення його місцезнаходження і залишатися в межах штату Нью-Йорк і Коннектикута. Він також здав свій паспорт.

The New York Times раніше писала, що Вайнштейн постане перед судом за звинуваченнями в зґвалтуванні і в примусі до орального сексу. Про те, хто саме з жінок став потерпілою в результаті зґвалтування, не повідомлялося.

Скандал з сексуальними домаганнями щодо, в основному, жінок в Голлівуді розгорівся в жовтні 2017 року. Він почався з публікації розслідування газети The New York Times про Вайнштейна, якого звинуватили в сексуальних домаганнях десятка жінок, включаючи відомих голлівудських актрис, таких як Анжеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Ума Турман і співробітниці заснованих ним підприємств. Деякі говорили про зґвалтування.

Звинувачення у сексуальному насильстві зруйнували кар'єру і шлюб голлівудського продюсера.

Вайнштайна звільнили із його власної компанії Weinstein Company, яка пізніше оголосила про банкрутство.

Від нього відвернулися провідні фігури світової кіноіндустрії. Американська кіноакадемія, яка, зокрема, займається присудженням «Оскарів», виключила його зі своїх лав. 

ІА "Вголос": НОВИНИ