Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що новий прем’єр-міністр Пакистану, колишній професійний гравець у крикет Імран Хан 18 серпня склав присягу, офіційно вступивши на посаду голови уряду. Церемонію транслювало державне телебачення.

Після цього Хан частково озвучив своїх кандидатів у новий уряд. Як очікують його партія «Техрік-е-Інсаф» («Рух за справедливість»), що перемогла на загальних виборах 25 липня, сформує коаліційний уряд, бо за результатами виборів не отримала більшості в парламенті.

17 серпня Імран Хан отримав вотум довіри в Національній асамблеї, парламенті Пакистану. Після цього у промові в парламенті він заявив, що притягне до відповідальності кожного, хто брав участь у «розграбуванні країни».

Популярність партії Хана та її популістської програми пов'язана з обіцянками подолати закоренілу в країні корупцію, терористичну загрозу, а також зосередитися на охороні здоров'я та освіті (рівень грамотності населення в Пакистані не перевищує 58%).

Додамо, що в Пакистані Імран Хан – дуже популярний політик, але його звинувачують в зайвому популізмі та співробітництві з військовими.

ІА "Вголос": НОВИНИ