Про це повідомляє Укрінформ.

«Вихід країни зі Співдружності Незалежних Держав обумовлений тим, що Росія неодноразово порушила статут СНД, діючи виключно у власних інтересах. Військова агресія проти Республіки Молдова у 1992 році (Придністровський конфлікт), а також постійна військова та фінансова підтримка сепаратистського режиму у східних районах Молдови служать яскравим доказом порушення умов Угоди про утворення СНД», - йдеться у документі.

Автори проекту підкреслюють, що Росія так і не вивела свої війська і озброєння з території Придністровського регіону, порушивши резолюцію Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року і норми міжнародного права.

На думку депутатів-лібералів, ще одним доказом порушення статуту СНД є окупація українського Криму і підтримка сепаратистських режимів на Донбасі.

Про дату і час обговорення проекту рішення на засіданні парламенту Молдови поки що не відомо.

Як відомо, Конституційний суд Молдови 5 січня вирішив, що президент Ігор Додон порушив конституцію, коли відмовився підписати закон про заборону російської пропаганди і через це втретє тимчасово відсторонив президента від виконання обов'язків

ІА "Вголос": НОВИНИ