Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав глава делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв.

За його словами, Ягланд сказав, що «після відмови Росії робити членські внески, перед організацією два виходи – зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи».

Він також звинуватив Ягланда в тому, що він «піддається на шантаж» російської сторони і намагається поступитися принципами організації.

«Сьогодні до нас в групу ЄНП прийшов генсек РЄ Турбйорн Ягланд і заявив, що після відмови Росії робити членські внески, перед організацією два виходи – зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи. Отже, маємо спробу вищого керівника РЄ переконати піддатися на прямий шантаж. Оскільки без цінностей захисту демократії і прав людини РЄ перетвориться на «блабла-клуб» за інтересами, я та інші члени української делегації разом з грузинами і литовцями дали жорстку відповідь Ягланду. Ми навіть попередили, що в цьому клубі тоді не буде що робити», – написав Ар'єв.

У зв'язку з цим, за його словами, низка делегацій пригрозили припиненням роботи в організації в разі скасування санкцій проти РФ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ