Ним став італійський депутат Мікеле Ніколетті, передає «Європейська правда».

Його призначили на цю посаду без формального голосування, оскільки він був безальтернативним кандидатом. За домовленістю політичних груп, в цьому році цю посаду має обіймати представник групи соціалістичних партій, а соціалісти висунули тільки його кандидатуру.

Ніколетті займатиме пост президента наступні два роки – за традицією асамблеї, президента переобирають на другий рік без обговорень.

Видання зазначає, що його обрання на цю посаду для України важливо тим, що він не є проросійським. Історія його голосувань свідчить: Ніколетті кожен раз підтримував проукраїнські резолюції та поправки до них, а також щорічно голосував за підтвердження санкцій проти РФ.

Разом з тим, Ніколетті особисто неодноразово виступав за збереження діалогу з Москвою. Саме за його участю ведеться діалог про повернення представників РФ до роботи асамблеї.

У порядку денному сесії ПАРЄ, що відкрилася, дебати із різних питань, виступи високопосадовців, обрання президента і Комісара РЄ з прав людини. Українську делегацію очолює народний депутат Володимир Ар'єв.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ