Як повідомляє телеканал BFM TV, вшанувати пам'ять жертв терактів 2015 року, у тому числі загиблих у ході атаки на редакцію тижневика Charlie Hebdo в січні минулого року і терактів у Парижі 14 листопада, зібралися тисячі людей. У столиці розпочато масштабні заходи безпеки, вулиці патрулюють сотні поліцейських. У заході брав участь президент країни Франсуа Олланд.

Нагадаємо, напад на редакцію Charlie Hebdo стався торік 7 січня. Двоє озброєних автоматами і гранатометами братів-ісламістів увірвалися до офісу видання та зчинили стрілянину. Унаслідок цього загинули 12 людей. Приводом для розстрілу журналістів стали публікації на сторінках журналу карикатур на пророка Мухаммеда.

Також Charlie Hebdo відреагував карикатурами на теракти в Парижі, які сталися в ніч на 14 листопада. Тоді бойовики влаштували кілька вибухів біля стадіону Stade de France, зчинили стрілянину у кількох кафе і захопили концертний зал Bataclan, у якому на момент нападу перебувало близько 1,5 тис. осіб. Загалом від рук терористів загинули 130 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ