Як зазначила під час прес-конференції заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова, відтепер право на пенсію за вислугу років ці категорії громадян мають лише після досягнення ними певного віку або за наявності на 1 січня 2016 року 25-ти з половиною року вислуги.

«До 1 січня освітяни, медики, артисти, працівники соціального забезпечення, льотного та льотно-випробного складу мали право претендувати на пенсію за вислугу років і за наявності спеціального стажу роботи незалежно від віку. Починаючи з 1 січня, запроваджують поетапне встановлення пенсійного віку, залежно від дати народження людини: з 45-ти до 50-ти років – для льотного та льотно-випробного складу, від 50-ти до 55-ти років – для освітян, медиків, артистів та соціальних працівників», – наголосила фахівець.

Водночас заступник начальника додала, що за цими категоріями зберігається право на призначення пенсії за вислугу років у тому разі, якщо станом на 1 квітня 2015 року вони мали 25 років вислуги або на 1 січня 2016 року – 25 років 6 місяців.

Як писав «Вголос», упродовж 2016 року розмір мінімальної пенсії в Україні зросте на 134 грн і становитиме 1208 грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ