Про це сьогодні, 29 травня, під час апаратної наради розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент «Вголосу».

«Ми повинні долучитися до вшанування цих Героїв. Очолювати Службу Божу буде владика Сокальсько- Жовківський Михаїл, - зазначив він та додав: Позаминулого року, на превеликий жаль, ті люди, які, я переконаний, є налаштовані і проти України, і проти Польщі, влаштовували провокації на території Перемишля».

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, заходи розпочнуться молитвою у Кафедральному собору УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі, опісля учасники пройдуть пішою ходою на цвинтар у селі Пикуличі, де відбудеться панахида, покладання квітів та громадське віче.

Заходи пов’язані зі вшануванням пам’яті інтернованих вояків і старшин Армії Української Народної Республіки та полонених вояків Української Галицької Армії, які через жахливі побутові умов та епідемію тифу у 1918-1919 роках померли у таборі біля села Пикуличі (сьогодні – територія міста Перемишль), де й поховані на Українському воєнному цвинтарі. Станом на сьогодні в групових могилах поховано орієнтовно 2000 полонених та інтернованих вояків і старшин УГА, Армії УНР, в двох братніх могилах спочиває 47 українських патріотів, вояків і старшин УПА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ