Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Від Львівської обласної ради в цій урочистій церемонії взяв участь депутат Львівської обласної ради Ярослав Кравченко, який у своєму вітальному слові відзначив: «Сьогоднішня подія пов’язана зі світлою пам’яттю трьох видатних людей: з Тарасом Шевченком, 200-ліття від дня народження якого ми відзначаємо цього року, з іменем Героя України Бориса Возницького, який мріяв про встановлення цього пам’ятника та з іменем Євгена Дзиндри – автора пам’ятника, який у 1964 році, 50 років тому з демнянського каменю вирізьбив це погруддя».

Як зазначили учасники відкриття, встановлення цієї скульптури – це втілення одного з проектів Героя України Бориса Возницького. Саме він, знайшовши інформацію про те, що у 1861 році в Підгорецькому монастирі отців Василіан відбулась перша в Україні панахида за Тарасом Шевченком у рік його смерті, вирішив відзначити цей факт встановленням пам’ятника.

З ініціативи Бориса Возницького 23 травня 2003 року на фасаді Підгорецького замку було встановлено пам’ятну дошку. Щоб привернути увагу громадськості до постаті Тараса Шевченка Борис Возницький планував відкрити пам’ятник Кобзареві. Для цього Борис Григорович відібрав та привіз скульптурне зображення автора Євгена Дзиндри. Задум Героя України нині втілили його донька Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Разінкова–Возницька та завідувач музею-заповідника «Підгорецький замок» Світлана Мостова разом із трудовим колективом.

ІА "Вголос": НОВИНИ