У південнокорейському місті Пхьончхан відбулося офіційне відкриття зимових Олімпійських ігор-2018. Урочистості розпочались з піротехнічного шоу та виступу місцевих каратистів, – пише ТСН.

Окрім того, перед відкриттям можна було побачити багато різноманітної символіки російської збірної, яку демонстрували корейські вболівальники. Після цього був невеличкий виступ з історією Південної Кореї.

Зараз шоу продовжується виступом музичного ансамблю та демонстрацією національного прапора Південної Кореї. Сама церемонія триватиме близько 2,5 годин.

Як писав «Вголос», на відкритті Олімпіади в Пхьончхані буде троє прапороносців родом з України.

Офіційну церемонію відкриття Олімпійських ігор-2018 в Україні транслює канал UA: Перший. Також усі олімпійські трансляції українці можуть дивитися на платформах онлайн-телебачення.

Нагадаємо, що загалом на Олімпійських іграх-2018 виступлять понад 2500 атлетів з 92 країн, які розіграють 102 комплекти нагород у 15 видах спорту. Україну у Пхьончхані представляють 33 спортсмени в 9 видах спорту (біатлон, фристайл, лижні гонки, лижне двоборство, санний спорт, скелетон, сноубординг, фігурне катання, гірськолижний спорт).

«Біла» Олімпіада-2018 триватиме до 25 лютого.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ