Про це повідомляє Інтерфакс.

Окрім Мун Чже Іна, в саміті візьмуть участь прем'єр Держради КНР Лі Кецян і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

«Президент Мун планує розповісти про результати міжкорейського саміту і дати консультації щодо того, як продовжувати зміцнювати співробітництво між трьома країнами з питання денуклеаризації Корейського півострова і встановлення миру», - заявив представник адміністрації південнокорейського президента.

Уай-Ті-Ен нагадує, що попередній подібний тристоронній саміт відбувся в Сеулі у листопаді 2015 року.

Окрім того, зазначає телеканал, у Мун Чже Іна заплановано окрему зустріч з С.Абе, яка стане вже четвертою в подібному форматі за участю цих лідерів.

Минулої п'ятниці відбувся історичний саміт за участю Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина. За підсумками переговорів вони, зокрема, домовилися працювати над денуклеаризацією Корейського півострова. Також президент Південної Кореї та лідер КНДР погодилися з необхідністю регулярно підтримувати контакти, як на рівні військових, так і перших осіб двох держав, вибудовування співпраці та організації візитів і зустрічей на всіх рівнях.

У спільній заяві двох країн йдеться, що однією з цілей посилення співпраці між Пхеньяном і Сеулом є робота над зустрічами з корейської тематики за участю США і Китаю. «Південна і Північна Корея домовилися протягом цього року активно просувати тристоронній формат зустрічей, який включає обидві Кореї і США, або чотирьохсторонній формат - за участю двох Корей, США і Китаю», - йдеться в заяві, опублікованій за підсумками міжкорейського саміту.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що американо-північнокорейський саміт може відбутися через три-чотири тижні. «Думаю, ми зустрінемося (з лідером КНДР Кім Чен Ином - ІФ) у найближчі три-чотири тижні», - заявив він, виступаючи на мітингу в Мічигані. За його словами, "це повинна бути дуже важлива зустріч", пов'язана з питанням денуклеаризації Корейського півострова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ