Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

«Після подальших досліджень зразків пацієнтів ми тепер знаємо, що вони були піддані дії нервового агента після контакту із забрудненим предметом», – розповіли у поліції Британії.

Раніше у поліції підкреслювали, що немає підтверджень того, що нове отруєння викликане нервовим агентом з тієї ж партії «Новачка», яка була використана при замаху на Юлію та Сергія Скрипалів.

При цьому протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

Нагадаємо, 44-річна Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річний Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх було виявлено без свідомості, перебувають у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

Поліція повідомила, що при отруєнні чоловіка та жінки поблизу британського міста Солсбері використовувалася та ж отрута, що й при отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки.

У поліції зазначали, що нове отруєння сталося не через спланований замах. Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу. Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння «Новачком» двох британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії «брудною політичною грою».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ