Про це повідомила прес-секретар Центрального розслідувального бюро поліції Катажина Бальцер, передає «Польське радіо». 

«Організаторами були троє українських громадян. Для виготовлення сигарет вони використовували конвеєр, який обслуговували позмінно 10 осіб. Кілька десятків людей упаковували товар», – додала Бальцер.

Під час обшуку поліцейські конфіскували більше ніж 5 млн сигарет, 2 тонни тютюну, 1,5 тонни подрібненого тютюну, кілька десятків пристроїв для упаковування цигарок. Вартість конфіскату становить близько 5,5 млн злотих (1,375 млн євро). 

Троє осіб – організатори нелегального бізнесу, тимчасово затримані, а решту українців після завершення слідчих дій у п’ятницю зранку, відпущену на волю, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на консульський відділ посольства України в Польщі. 

Керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса повідомила, що усі затримані легально перебували на території Польщі, мали візи. Четверо з них також є власниками карт поляка і вони не потребували послуг перекладачів при проведенні слідчих дій.

«Дев’ятеро із затриманих добровільно зголосилися залишити територію Польщі. У зв’язку з цим вони звернулися до Прикордонної служби Польщі і вона повинна прийняти рішення: випустити їх без жодних санкцій, винести попередження чи заборонити в’їзд максимум на півроку»,- зауважила консул.

За її інформацією, що наймолодшому із затриманих є 19 років, найстаршому – 47 років. Серед затриманих була одна жінка.

ІА "Вголос": НОВИНИ