Напад стався ще 17 січня, повідомляє tvn24.pl

Нападники були озброєні ножами, кийками та кастетами, одному з українців розбили голову. Після цього вони проникли всередину будівлі, де атакували групу з чотирьох чоловіків і двох жінок та почали бити їх кулаками й ногами.

Напад стався в житловому комплексі, де мешкає близько 120 українців. Перед цим стіни в комплексі розписали антиукраїнськими та нацистськими гаслами: «Польща для поляків», «Вимітайтесь, українські курви» тощо.

На щастя, в момент нападу поруч проїжджав поліцейський автомобіль. Поліція затримала шістьох нападників, місцевих жителів, віком від 23 до 39 років. Сьомого хулігана спіймали самі заробітчани й передали правоохоронцям. Нападники пояснили, що місцеві українці «вульгарно ставляться до польських жінок».

В одного із затриманих вилучили наркотик амфетамін.

Водночас місцеві польки кажуть, що це не перший такий випадок. «Ганьба! Самі масово працюємо за кордоном, а тих, хто приїжджає до нас заробити на хліб, атакуємо. Три дні перед нападом дві українки пішли на закупи, хтось їх закидав камінням», – розповіла керівниця комплексу, де живуть українські заробітчани. 

Заразом місцеві жителі скаржаться, що українці збивають ціни на ринку праці, оскільки готові працювати за вдвічі менші зарплати, ніж поляки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ