«Вона (Олена Татаріна – ред.) проживала зі своїм чоловіком у Польщі у Варшаві. Вони разом поїхали туди на заробітки. Разом вони у шлюбі вже понад 20 років. Ми все це дізналися з його слів. Він нам сказав, що вона не взяла з собою ні телефон, ні документи, ні гроші та просто не повернулася», – розповіла сестра Олени Татаріної Наталія сайту ТСН.

Жінка зазначає, що Олена зникла рано вранці, коли чоловік нібито ще спав та не бачив, як вона пішла з дому. Згодом він розповів, що жінка пішла в синій куртці та спортивних штанях. Тоді родичі подумали, що можливо, подружжя просто посварилося і незабаром жінка повернеться. Однак, минув місяць, а Олени немає.

«Ми тоді одразу подумали, що, може, посварилися між собою, бо чоловік випивав і можливо, вона пішла та ще повернеться. Взагалі ми дізналися, що сестра зникла, коли Людмила (одна із сестер) поїхала до Польщі, а так, чоловік зовсім нам нічого не сказав, тому це також дивно», – додала вона.

За словами сестри зниклої жінки, спочатку польська поліція взагалі не хотіла братися за цю справу. Вони спочатку сказали родичам, що Олена повернеться, потім, що вона десь п’є і згодом прийде додому. Зрушень ніяких не було, поки українське посольство не скерувало запит до поліції і лише тоді вони відкрили провадження: «І ось тільки у цю суботу (13 січня – ред.) поліція прийняла мою заяву і відкрила кримінальну справу. Це вже більше місяця пройшло».

Попри все, родичі зниклої Олени сподіваються, що це просто сімейна сварка, а жінка просто тимчасово пішла з дому, але таким чином, вона мала б забрати свій телефон, паспорт, або хоча б гроші.

«Вона нічого зовсім з собою не взяла. Може це він їй щось зробив, чи вдарив, чи вона втратила пам’ять. Але це все наші здогадки, не більше», – зазначає сестра.

Повідомляють також, що Олена працювала прибиральницею у Варшаві у якогось чоловіка. Але достовірно невідомо, на кого вона працювала і де саме це було. Окрім сестер, пошуками Олени ніхто не переймається, ані чоловік, ані її власні дорослі діти, яким вже понад 22 роки і вони мають власних дітей. Наталія зверталася до МЗС України та надіслала вже два листа. Проте, у міністерстві нічого не відповіли, лише згодом у розмові телефоном сказали, що взяли на розгляд це повідомлення.

ЗМІ також зв’язалося з Посольством України в Польщі, де повідомили, що справді отримували листа від родичів зниклої жінки. Разом з тим, вони скерували офіційний запит до польської поліції. На жаль, на хід розслідування посольство вплинути не може, тому слід просто очікувати на результати. 

ІА "Вголос": НОВИНИ