«Ми шоковані фактом, що організація Ruderman Family Foundation опублікувала ганебний відеозапис, який звинувачує Польщу у Голокості. Засуджуємо цю історично неправильну продукцію і розглядаємо її як злісну спробу розбурхати емоції в цей делікатний момент», – написав у зверненні, опублікованому у Twitter, посол Польщі в США Пьотр Вільчек.

Посольство Польщі закликає тих, хто цінує американсько-польсько-ізраїльські зв’язки, висловитись проти цієї кампанії фальшу.

«Посольство Польщі у Вашингтоні бере участь у конструктивній дискусії з нашими партнерами щодо польського закону, і ці переговори будуть продовжені в дусі доброї співпраці», – сказано в повідомленні.



Як вже писав «Вголос», єврейські організації у США розпочали збір підписів під петицією до Білого дому із закликом призупинити стосунки з Польщею до скасування змін до польського закону про Інститут національної пам'яті. Окрім того, на інтернет-сторінці спільноти опубліковано відео із зверненням американських євреїв, де вони по черзі вимовляють слова «польський Голокост».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ