Про це повідомило Польське радіо.

Як повідомив Вітольд  Горовський, почесний консул України в Познані, роботодавець українки аж через дві години після того, як жінці стало зле, відвіз її до містечка, залишив на лавці і викликав поліцію, як до п'яної людини. Про історію жінки консул довідався від її сестри та знайомих. Зараз справою займається поліція і прокуратура. 

Остаточно, жінка потрапила до лікарні Міністерства внутрішніх справ у Познані, її стан важкий.

Регіональна газета «Głos Wielkopolski» в середу 14 лютого повідомила, що роботодавець, у якого українка працювала «на чорно», задекларував їй свою допомогу. Представниця Консульського відділу Посольства України у Варшаві Світлана Криса підтвердила, що до дипломатичної установи надійшла заява, в якому роботодавець у письмовій формі задекларував, що оплатить лікування і подальшу реабілітацію українки. «Раніше ми зустрілися з ним і обговорили цю тему (...). Нам дуже прикро, що наша громадянка зазнала такої травми. Найважливішим повинно бути людське життя, а він наразив її на його втрату», – сказала Світлана Криса.

За повідомленням місцевих ЗМІ, роботодавець постачав овочі німецькій мережі супермаркетів і виступав у її рекламних роликах. Коли справу пані Оксани наголошено, концерн припинив співпрацю з цим підприємцем.

Справою займається прокуратура, вже допитано свідків – працівників і людей, які керують роботою. Також вилучено запис реєстратора і документацію підприємства, слідчі звернулися до лікарні з проханням надати медичну документацію. Державна інспекція праці в Познані має перевірити законність працевлаштування у випадку цього підприємства.

ІА "Вголос": НОВИНИ